Rulada cu smantana
PrinteazaRulada cu smantana din: unt, cascaval, smantana, faina, oua, sare, ciuperci, ardei, ceapa, marar, sare, piper, ulei, branza, mazare.
- 50 g unt pentru uns blatul
- 100 g caşcaval sau parmezan
- 3 linguri smântână
- 3 linguri făină
- 3 ouă
- sare
Umplutura 1:
- 500 g ciuperci
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă roşie
- 1 legătură mărar
- 1 lingură smântâna
- sare
- piper
- 2-3 linguri de ulei
Umplutura 2:
- 300 g brânză dulce de vaci
- 100 g mazăre din conservă
Mod de preparare:
Se prepară umplutura 1: se toacă ceapa şi ardeiul. Se taie mărunt ciupercile şi se călesc; se adaugă mărar tocat şi se lasă să se răcească.
Pentru blat, se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu făina şi smântână, apoi se încorporează albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cca 15-20 min. Apoi blatul se răstoarnă pe un prosop ud.
Pentru umplutura 2, se amestecă brânza cu mazărea şi puţină sare.
Peste blatul care se află pe prosopul umed, se pun câteva feliuţe de unt şi caşcavalul ras, se aşază umplutura 1, apoi umplutura 2.
Se rulează în prosop şi se aşază rulada într-o tavă de cozonac. Se dă la frigider până a doua zi.
Pofta buna!