Salata de fenicul

Printeaza

Salata de fenicul din: fenicul, sunca, ulei, busuioc, usturoi, vin, patrunjel, ardei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 bulbi de fenicul
  • 4 felii de şuncă
  • 2 linguriţe ulei
  • 2 frunze de busuioc tocate
  • 1 căţei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 ardei gras
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Salata de fenicul:

Se taie feniculul în jumătăţi, având grijă să rămână câţiva centimetri de codiţă. Se taie în patru, apoi se scobeşte partea din mijloc.

Miezul scos se taie lamele şi se pune într-o cratiţă. Se amestecă uleiul cu usturoiul, vinul alb, sare şi piper.

Sosul obţinut se toarnă peste miezul de fenicul; se dă la cuptor cca 15 minute. Se adaugă şi ardeiul tăiat lamele şi se mai lasă 5 minute.

După ce se răceşte, se amestecă cu pătrunjelul şi feliile de şuncă tăiate subţire.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.