Rata salbatica in sos picant (varianta)
PrinteazaRata salbatica in sos picant din: rata, ulei, vin, pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin, cimbru, sare, piper.
- 1 raţă
- 100 ml ulei
- 100 ml vin
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 lingură de făină
- 1/2 lingură de muştar
- 100 g ceapă
- 1/2 telină
- 200 g castraveciori
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- piper
- oţet
- sare
Mod de preparare:
După marinare, raţa se taie în bucăţi care se prăjesc în ulei. Se scot într-o cratiţă, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina, pasta de tomate şi se stinge cu apă caldă. Acest sos se răstoarnă peste bucăţile prăjite.
Se adaugă castraveciorii (curăţaţi de coajă şi de seminţe), tocaţi mărunt, piperul, dafinul, cimbrul, muştarul şi se lasă să fiarbă până când este gata.
La final, se adaugă vinul, sare şi oţet. In timpul fiertului, se mai pune zeamă de marinată (strecurată).
Se serveşte cu cartofi fierţi natur, stropiţi cu unt şi presăraţi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!