Retete traditionale: Carnati haiducesti
PrinteazaCarnati haiducesti din: carne de porc, slanina afumata, sare, piper, ardei iute, maghiran, coriandru, condimente, mate de oaie.
- 1 kg carne de porc
- 200 g slănină afumată
- 25 g sare
- piper
- ardei iute
- măghiran
- coriandru
- alte condimente, după preferinţă
- maţe de oaie
Mod de preparare:
Carnea de porc se toacă cu satârul, după care se amestecă cu slănina afumată, tocată ceva mai mare decât carnea, şi cu condimentele.
Se umplu maţe de oaie cu compoziţia respectivă. Având în vedere dimensiunile maţelor de oaie, în comparaţie cu cele de porc, aceşti câmaţi vor ieşi mai subţiri.
Câmaţii se atârnă la loc uscat, după care se afumă 5-7 zile. Se prăjesc în tigaie sau se frig pe grătar.
Se pot servi cu orice fel de garnitură.
Pofta buna!