Penne alla carbonara

Printeaza

O reteta de penne alla carbonara cu sare, slanina afumata, supa, ulei de masline, vin alb sec, oua, parmezan ras si piper.

Ingrediente:Penne alla carbonara

  • 200 g penne (paste făinoase)
  • sare
  • 100 g slănină afumată („Parcetta”)
  • două linguri de supă
  • ulei de măsline
  • 75 ml vin alb sec
  • două ouă
  • 30 g parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat

 

 

Mod de preparare:

Pennele se fierb în apă sărată şi se lasă să se scurgă. Separat se taie slănina în cuburi mari şi se prăjeşte în ulei.

Se stinge cu vin alb, apoi se lasă să fiarbă câteva minute, într-un castron se amestecă ouăle cu parme­zan, sare şi piper. Se amestecă sosul cu slăni­na, apoi se adaugă ouăle, parmezanul şi pas­tele. Deasupra se presară piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.