Penne alla carbonara
PrinteazaO reteta de penne alla carbonara cu sare, slanina afumata, supa, ulei de masline, vin alb sec, oua, parmezan ras si piper.
- 200 g penne (paste făinoase)
- sare
- 100 g slănină afumată („Parcetta”)
- două linguri de supă
- ulei de măsline
- 75 ml vin alb sec
- două ouă
- 30 g parmezan ras
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pennele se fierb în apă sărată şi se lasă să se scurgă. Separat se taie slănina în cuburi mari şi se prăjeşte în ulei.
Se stinge cu vin alb, apoi se lasă să fiarbă câteva minute, într-un castron se amestecă ouăle cu parmezan, sare şi piper. Se amestecă sosul cu slănina, apoi se adaugă ouăle, parmezanul şi pastele. Deasupra se presară piper.
Poftă bună!