Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel
PrinteazaScoici Saint-Jacques cu sos Bechamel din: scoici, ceapa, rosie, patrunjel, ciuperci, sare, unt, piper.
- 1 kg scoici
- 1 ceapa
- 1 roşie
- 4-5 ciuperci
- pătrunjel tocat
- sare
- piper măcinat
- 1 cană cu sos Bechamel
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile, aşezaţi-le pe o tablă încălzită sau pe plită ca să se deschidă, scoateţi-le şi lăsaţi-le în apă rece 10 minute ca să se cureţe de nisip şi alte impurităţi, apoi fierbeţi-le îm apă sărată 15 minute.
Scoateţi-le cu supiera, lăsaţi-le într-o farfurie adâncă.
Faceţi un sos astfel: înmuiaţi ceapa tocată în unt, iar când devine transparentă, adăugaţi roşia fară pieliţă, tăiată felii subţiri, ciupercile clocotite în apă cu sare şi tocate nu prea fin, sare şi piper.
Lăsaţi sosul să fiarba 15 minute, amestecaţi-l uşor cu sosul Bechamel şi puneţi scoicile să fiarbă alte 15 minute. Umpleţi cochiliile cu acest amestec, lăsaţi în formă la cuptor să se gratineze.
Pofta buna!