Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel

Printeaza

Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel din: scoici, ceapa, rosie, patrunjel, ciuperci, sare, unt, piper.

Ingrediente:Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel

  • 1 kg scoici
  • 1 ceapa
  • 1 roşie
  • 4-5 ciuperci
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cană cu sos Bechamel
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Spălaţi scoicile, aşezaţi-le pe o tablă încălzită sau pe plită ca să se deschidă, scoateţi-le şi lăsaţi-le în apă rece 10 minute ca să se cureţe de nisip şi alte impuri­tăţi, apoi fierbeţi-le îm apă sărată 15 minute.

Scoateţi-le cu supiera, lăsaţi-le într-o farfurie adâncă.

Faceţi un sos astfel: înmuiaţi ceapa tocată în unt, iar când devine transparentă, adăugaţi roşia fară pieliţă, tăiată felii subţiri, ciupercile clocotite în apă cu sare şi tocate nu prea fin, sare şi piper.

Lăsaţi sosul să fiarba 15 minute, amestecaţi-l uşor cu sosul Bechamel şi puneţi scoicile să fiarbă alte 15 minute. Umpleţi cochiliile cu acest amestec, lăsaţi în formă la cuptor să se gratineze.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.