Budinca de varza cu cimbru
PrinteazaBudinca de varza cu cimbru din: varza, ceapa, ulei, soia, morcovi, ardei, bulion, sare, cimbru.
- 1 varză murată
- 2 cepe
- 1 pahar cu ulei
- 200 g granule de soia
- 2 morcovi
- 1 ardei iute tocat
- 2-3 linguri cu bulion de roşii
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Spălaţi varza şi lăsaţi-o în apă călduţă 20 min, apoi scurgeţi-o în sită şi tocaţi-o mărunt. Puneţi varza într-o cratiţă mare cu 1 pahar de ulei, căliţi-o împreună cu 1 ceapă tocată fin.
Condimentaţi cu ardei iute tocat mărunt, bulion de roşii şi cimbru. Separat, fierbeţi 15 minute granulele de soia în apă, scurgeţi-le în sită, amestecaţi-le cu 1 ceapă tocată fin şi morcovii trecuţi pe răzătoarea mică.
Frământaţi amestecul 2-3 minute. Ungeţi cu ulei o formă de sticlă termorezistentă, puneţi un strat de varză călită, acoperiţi cu tocătura de soia. Ultimul strat este de varză.
Desfaceţi în apă caldă 1 lingură de bulion, turnaţi peste budincă. Puneţi forma în cuptor pentru 30 minute.
Pofta buna!