Budinca de varza cu cimbru

Printeaza

Budinca de varza cu cimbru din: varza, ceapa, ulei, soia, morcovi, ardei, bulion, sare, cimbru.

Ingrediente:Budinca de varza cu cimbru

  • 1 varză murată
  • 2 cepe
  • 1 pahar cu ulei
  • 200 g granule de soia
  • 2 morcovi
  • 1 ardei iute tocat
  • 2-3 linguri cu bulion de roşii
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Spălaţi varza şi lăsaţi-o în apă călduţă 20 min, apoi scurgeţi-o în sită şi tocaţi-o  mărunt. Puneţi varza într-o cratiţă mare cu 1 pahar de ulei, căliţi-o împreună cu 1 ceapă tocată fin.

Condimentaţi cu ardei iute tocat mărunt, bulion de roşii şi cimbru. Separat, fierbeţi 15 minute granulele de soia în apă, scurgeţi-le în sită, amestecaţi-le cu 1 ceapă tocată fin şi morcovii trecuţi pe răzătoarea mică.

Frământaţi ames­tecul 2-3 minute. Ungeţi cu ulei o formă de sticlă termorezistentă, puneţi un strat de varză călită, acoperiţi cu tocătura de soia. Ultimul strat este de varză.

Desfaceţi în apă caldă 1 lingură de bulion, turnaţi peste budincă. Puneţi forma în cuptor pentru 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.