Rulada de spanac cu telemea sau cascaval
Printeaza
O reteta de rulada cu spanac, faina, cascaval si sare se serveste rece cu garnitura de pepene murat.
Ingrediente:
- 300 g spanac
- 1 lingură făină
- 4 linguri telemea sau caşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piure ouăle bătute, uleiul, făina şi un praf de sare, omogenizezi aluatul, îl întinzi într-o tavă unsă cu ulei sau unt topit şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.
Intre timp pregăteşti spanacul: îl cureţi, îl speli, îl opăreşti 10 minute în apă clocotită cu sare, apoi îl scurgi. îl tai mărunt şi-l căleşti în 1 lingură de ulei. Adaugi făina desfăcută într-o ceaşcă din zeama în care a fiert spanacul şi un praf de sare şi mai laşi pe foc câteva minute.
După ce s-a copt aluatul, întinzi compoziţa de spanac, presari brânza rasă şi rulezi. înfăşori rulada cât poţi de strâns într-un prosop curat şi o laşi să se răcească, apoi o tai felii.
Pofta buna!