Rulada de spanac cu telemea sau cascaval

Printeaza

 

O reteta de rulada cu spanac, faina, cascaval si sare se serveste rece cu garnitura de pepene murat.

Rulada de spanac cu telemea sau cascaval

Ingrediente:

  • 300 g spanac
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri telemea sau caşcaval ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piure ouăle bătute, uleiul, făina şi un praf de sare, omogenizezi aluatul, îl întinzi într-o tavă unsă cu ulei sau unt topit şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.

Intre timp pregăteşti spana­cul: îl cureţi, îl speli, îl opăreşti 10 minute în apă clocotită cu sare, apoi îl scurgi. îl tai mărunt şi-l căleşti în 1 lingură de ulei. Adaugi făina desfăcută într-o ceaşcă din zeama în care a fiert spanacul şi un praf de sare şi mai laşi pe foc câteva minute.

După ce s-a copt aluatul, întinzi compoziţa de spanac, presari brânza rasă şi rulezi. înfăşori rulada cât poţi de strâns într-un prosop curat şi o laşi să se răcească, apoi o tai felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.