Rinichi sote
PrinteazaRinichi sote din: rinichi, grasime, ceapa, faina, boia sau bulion.
- rinichi (de animal tânăr)
- grăsime
- ceapă
- 20-30 g făină
- o linguriţă boia de ardei dulce sau 30 g bulion
Mod de preparare:
Se taie rinichiul în două, pe lungime, se curăţă de fibre se spală în mai multe ape reci, pentru a se îndepărta mirosul specific. Se opăreşte foarte bine cu apă şi oţet. Se limpezeşte sub jet de apă rece.
Se taie apoi în cubuleţe şi se prăjeşte în grăsime până se rumeneşte pe toate părţile, după care se scoate. în grăsimea rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă 20-30 g făină, o linguriţă boia de ardei sau 30 g bulion. Se stinge cu supă de oase sau cu apă fierbinte, se adaugă sare şi piper, se toarnă peste rinichi şi se mai fierb împreună un sfert de oră.
Se serveşte cu cartofi fierţi natur sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!