Prajitura desteapta
PrinteazaPrajitura desteapta din: oua, unt, zahar, lapte, faina, arome.
- 10 ouă
- 200 g unt topit şi răcit
- 250 g zahăr
- un litru lapte
- 9 linguri făină
- arome, după gust
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se bat gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă untul topit şi răcit, apoi, treptat, se adaugă laptele, amestecând încontinuu cu un mixer la viteză mică şi se adaugă aromele.
Albuşurile se bat spumă, se încorporează uşor făina în ploaie amestecând încet de jos în sus, pentru a păstra consistenţa pufoasă. Peste albuşuri se adaugă compoziţia de gălbenuş şi se amestecă delicat, până la mogenizare.
Compoziţia obţinută se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 30-40 minute, la 180°C, până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!