Reteta cu ciuperci la gratar
PrinteazaReteta cu ciuperci la gratar din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie.
- 15 ciuperci mari, proaspete
- 100 ml ulei
- 200 g unt
- sare
- piper
- mărar
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se desfac pălăriile de trunchi, se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de lămâie. Se lasă apoi să se scurgă bine de apă.
Se trec tulpinile de ciuperci prin cincizeci de grame de unt topit şi se prăjesc pe grătarul de cărbuni, deasupra jarului, întorcându-se pe toate feţele. Se aşează pe platoul de servire, într-un cerc pe margine.
Pălăriile se ung cu ulei şi se pune un cubuleţ foarte mic de unt în centrul fiecăreia.
Se pun la făcut pe grătar, până ce untul se topeşte. Se transferă cu grijă, să nu se verse zeama, în centrul platoului de servire.
Cât sunt încă fierbinţi, se mai pune putin unt în centrul pălăriilor, se sărează şi se piperează. Se presară, tot platoul, cu mărar proaspăt tăiat cât mai fin.
Pofta buna!