Somon cu sos de sampanie
PrinteazaSomon cu sos de sampanie din: somon, portocale, lamaie, ulei, sare, unt, faina, piper, sampanie.
- 4 bucăţi file de somon
- 1 portocală
- coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare
Pentru sos:
- 25 g unt
- 4 linguri făină
- zeama de la 1 portocală
- 1 portocală
- 1 praf de sare
- piper alb
- 250 ml şampanie
Mod de preparare:
Somonul se sărează şi se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline. Se presară coaja de citrice. Se aşază peştele într-un vas termorezistent uns cu puţin unt.
Se adaugă şi feliile de portocală.
Se dă la cuptor timp de 25-30 de minute. Din când în când se mai stropeşte cu puţină apă.
Pentru sos, se topeşte untul într-o tigaie; se adaugă treptat făina, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se toarnă apoi şampanie, suc şi cubuleţe de portocală. Se condimentează sosul cu sare şi piper. Se aşază somonul pe o farfurie; se toarnă deasupra sosul de şampanie şi se serveşte cald.
Pofta buna!