Salata de ardei copti cu verdeata
PrinteazaSalata de ardei copti cu verdeata din: ardei, usturoi, rosii, ulei, otet, sare, cimbru, patrunjel.
- 9 ardei graşi asortaţi
- 5-6 căţei de usturoi
- 2-3 roşii coapte pe tablă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 1 ardei iute
- sare
- cimbru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ardeii graşi se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.
Intre timp, se pregăteşte sosul de roşii şi usturoi: se căleşte usturoiul tocat în ulei de măsline. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi oţetul balsamic, iar la final cimbrul.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se dă salata la rece 30 minute. Se serveşte presărată cu cimbru şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!