Gem de dude negre

Printeaza

Gem de dude negre din: dude negre, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Gem de dude negre

  • 1 kg dude negre
  • 500 g zahăr
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă dudele de codiţe cu foarfecă. Se spală şi se scurg. Se pun la fiert cu zeama de lămâie. Când scade zeama, se adaugă zahărul şi se lasă la fiert, la foc mic.

Se amestecă din când în când şi se îndepărtează spuma. Când începe să se lege, se pune o linguriţă pe o farfurioară şi se dă la frigider. Dacă se întăreşte şi devine gumată, este gata.

Se toarnă gemul în borcane, se înfiletează capacul, se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.