Prajitura cu nuci si struguri
PrinteazaPrajitura cu nuci si struguri din: faina, zahar, unt, sare, crema de branza, dulceata, struguri, nuci.
Pentru aluat:
- 150 g făină
- 25 g zahăr pudră
- 100 g unt
- sare
Pentru umplutura:
- 250 g cremă de brânză
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 3-4 linguri făină
- 5-6 linguri dulceaţă de afine
- 200-300 g struguri albi şi roşii
- 50 g nuci
Mod de preparare:
Pentru aluat, se aşază într-un bol făina cernută, un vârf de cuţit de sare, zahărul pudră şi untul tăiat cuburi. Se frământă cu mâna, până se formează un aluat sfărâmicios, care se pune într-o folie de plastic şi se dă la rece.
Pentru umplutură se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră. Se adaugă un ou întreg şi un gălbenuş, se mixează bine, se adaugă făină şi se mixează până la omogenizare.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 21 x 21 cm. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat pătrată şi se aşază în tavă.
Se unge cu dulceaţa de afine, iar deasupra se pune uniform umplutura de brânză şi se presară boabele de struguri apăsând uşor să intre în cremă. Se coace 50-55 minute la cuptorul încins la 180°C.
Se scoate tava, se presară nucile tocate, apoi se introduce din nou în cuptor 5-10 minute. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie felii.
Pofta buna!