Prajitura cu portocale si mac

Printeaza

Prajitura cu portocale si mac din: oua, unt, zahar, faina, praf de copt, portocale, mac, smantana, ciocolata, coacaze rosii.

Ingrediente:

Pentru prăjitura:

  • 3 ouă
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 250 g făină
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 portocale
  • 50 g seminţe de mac prăjite

Pentru sosul de ciocolatâ:

  • 100 ml smântână lichidă
  • 100 g ciocolată
  • coacăze roşii pentru decor

 

Mod de preparare:

Se rade coaja şi se stoarce sucul de portocale. Se mixează 200 g unt la temperatura camerei cu 200 g zahăr, într-un vas încăpător, timp de 5 minute.

Se adaugă ouăle, se amestecă bine, apoi se înglobează făina amestecă cu praful de copt, zeama şi coaja de portocală şi seminţele prăjite de mac.

Se toarnă compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Se aşază forma în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 50 de minute, la foc moderat. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la răcit în formă.

Pentru sosul de ciocolată se încălzeşte într-un mic smântână lichidă până când începe să clocotească. Se pune într-un bol ciocolata ruptă bucăţele şi untul rămas şi se adaugă smântână fierbinte şi restul de zahăr.

Se lasă 1 minut, până se topesc.

Cu o spatulă de silicon se amestecă, apoi se lasă sosul deoparte până se răceşte prăjitura. Se toarnă sosul peste prăjitură şi se decorează, după fantezie, cu coacăze roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.