Chiftelute de somon
PrinteazaChiftelute de somon din: file de somon, oua, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, otet, castravete, zahar, sare, iaurt.
Pentru chiftelute:
- 300 g file de somon, tăiat mărunt
- 1 ou, bătut uşor
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 1 lingură cu mărar tăiat mărunt
- câte 1/2 linguriţă cu seminţe de muştar galbene şi negre
- 50 g pesmet alb
Pentru salata:
- 3 linguri cu oţet
- 1/2 castravete, tăiat în felii subţiri
- 2 linguriţe cu zahăr
- un praf de sare
- 3 linguri cu iaurt
Mod de preparare:
1 lingură cu mărar tăiat mărunt într-un bol mare amestecă somonul, oul, sucul de lămâie şi coaja, mărarul, seminţele de muştar şi pesmetul şi asezonează bine.
Modelează chifteluţe de 6 cm şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Pentru salată, pune feliile de castraveţi într-un castron şi stropeşte-le cu oţet, zahăr şi sare.
Acoperă castronul cu folie şi lasă-l la rece 1-2 ore. Când vrei să serveşti, încălzeşte cuptorul la 200°C. Coace chifteluţele 3-4 minute, până se rumenesc.
Pofta buna!