Prajitura cu mere si bezea
PrinteazaPrajitura cu mere si bezea din: oua, zahar, praf de copt, faina, mere, nuci, stafide, scortisoara.
Blat:
- 5 ouă
- 5 linguri cu zahăr
- 1 plic cu praf de copt
- 5 linguri cu făină
Pentru umplutura:
- 3-4 mere mari
- 50 g nuci măcinate
- 50 g stafide
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 cană cu zahăr
Pentru bezea:
- 3-4 albuşuri
- 3-4 linguri cu zahăr
Mod de preparare:
Separă albuşurile de gălbenuşuri.
Bate albuşurile spumă cu 5 linguri de zahăr. Adaugă gălbenuşurile, făina şi praful de copt, treptat. Toarnă compoziţia într-o tavă şi coace blatul la 190°C, timp de aproximativ 20-25 de minute.
Intre timp, curăţă merele de coajă, taie-le în bucăţi şi căleşte-le într-o cratiţă, împreună cu 1 cană cu zahăr, scorţişoara, stafidele şi nucile, până când zeama lăsată de mere a scăzut. Când blatul este gata, scoate-l din cuptor şi întinde merele deasupra.
Pregăteşte bezeaua. Bate albuşurile spumă cu ajutorul unui mixer şi adaugă zahărul.
Mixează până se întăresc bine. Intinde bezeaua peste mere. Introdu tava în cuptor şi coace 15 minute, sau până când bezeaua s-a rumenit deasupra.
Serveşte prăjitura numai după ce s-a răcit.
Pofta buna!