Lasagna originala

Printeaza

Lasagna originala din: carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina, lapte, drojdie.

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 500 g carne de pui
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă roşie
  • 1 căţel de usturoi
  • 300 g roşii
  • 100 ml vin roşu
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 100 g mozzarella sau caşcaval

Pentru foi:

  • 200 g făină integrală
  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet cu drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1/2 linguriţă cu zahăr

 

Mod de preparare Lasagna originala:

Pentru foi, amestecă zahărul cu drojdia şi dizolvă în lapte. Cerne făina cu sarea, adaugă maiaua şi frământă un aluat elastic, uşor lipicios.

Lasă-l la crescut o oră. împarte aluatul în două, întinde foi de mărimea tăvii şi coace-le pe dosul tăvii.

Căleşte în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, iar după 5-7 minute, ciupercile tocate.

Când s-a înmuiat carnea, toarnă vinul şi lasă la fiert, neacoperit, 5-8 minute.

Adaugă 250 g de roşii date pe răzătoarea mare, zahărul şi fierbe până se pătrunde carnea.

Unge cu unt o tavă de cuptor, aşază o foaie, compoziţie, din nou foaie şi restul de compoziţie.

Adaugă câteva roşii feliate, mozzarella şi dă la cuptorul încins.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.