Lasagna originala
PrinteazaLasagna originala din: carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina, lapte, drojdie.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 500 g carne de pui
- 100 g ciuperci
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 300 g roşii
- 100 ml vin roşu
- 1 linguriţă cu zahăr
- sare
- piper
- boia
- ulei
- 100 g mozzarella sau caşcaval
Pentru foi:
- 200 g făină integrală
- 250 ml lapte
- 1/2 pachet cu drojdie uscată
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu zahăr
Mod de preparare Lasagna originala:
Pentru foi, amestecă zahărul cu drojdia şi dizolvă în lapte. Cerne făina cu sarea, adaugă maiaua şi frământă un aluat elastic, uşor lipicios.
Lasă-l la crescut o oră. împarte aluatul în două, întinde foi de mărimea tăvii şi coace-le pe dosul tăvii.
Căleşte în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, iar după 5-7 minute, ciupercile tocate.
Când s-a înmuiat carnea, toarnă vinul şi lasă la fiert, neacoperit, 5-8 minute.
Adaugă 250 g de roşii date pe răzătoarea mare, zahărul şi fierbe până se pătrunde carnea.
Unge cu unt o tavă de cuptor, aşază o foaie, compoziţie, din nou foaie şi restul de compoziţie.
Adaugă câteva roşii feliate, mozzarella şi dă la cuptorul încins.
Pofta buna!