Umplutura de cartofi
PrinteazaUmplutura de cartofi din: cartofi, ciuperci, ceapa, ulei, vin, smantana, rozmarin, dafin, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 500 g ciuperci proaspete
- 2-3 cepe
- 3-4 linguri cu ulei
- 100 ml vin alb
- 100 ml smântână dulce
- 1-2 ouă
- rozmarin
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii, apoi scurge-i de apă şi pasează-i manual.
Separat, căleşte ceapa împreună cu ciupercile curăţate şi mărunţite. Când apa de la ciuperci s-a mai evaporat, adaugă un praf de sare, piper, vinul, dafinul şi o crenguţă de rozmarin. Lasă să fiarbă la foc domol, acoperit.
Intr-un vas, pune compoziţiile de ciuperci şi cartofi pisaţi, adaugă smântână dulce şi oul (sau ouăle, în funcţie de mărimea lor; important este să obţii o compoziţie legată). Dacă mai trebuie, adaugă eventual un pic de verdeaţă (mărar sau pătrunjel).
Este o umplutură gustoasă pentru găini, pui, ruladă de porc sau viţel, dar şi pentru ciuperci (în acest ultim caz, foloseşte ciuperci proaspete, cu diametrul mai mare).
Pofta buna!