Nuggets de peste
PrinteazaNuggets de peste din: faina, praf de copt, cocos, susan, apa, file de peste, sos de soia, ulei, chutney, lamaie, maioneza.
- 125 g făină+extra
- 5 g praf de copt
- 75 g nucă de cocos
- 30 g seminţe de susan
- apă rece
- 800 g file de peşte
- 15 ml sos de soia
- ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
- 100 ml chutney picant
- 50 g maioneză
- felii de lămâie, pentru a servi
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecă făina, praful de copt, 50 g nucă de cocos şi 15 g seminţe de susan. Treptat, adaugă 175-200 ml apă rece.
Amestecă până obţii un aluat foarte moale. Lasă-l deoparte 5 minute. Prăjeşte nuca de cocos şi seminţele rămase într-o tigaie, până devin aurii.
Lasă-le deoparte.
Taie peştele în fâşii şi stropeşte-le cu sos de soia. Presară făină peste ele, apoi dă-le prin aluatul moale, îndepărtează aluatul în exces şi prăjeşte peştele în baie de ulei, timp de 3-5 minute, până când s-a pătruns iar aluatul devine auriu.
Scoate-l pe o hârtie absorbantă. Repetă operaţiunea până când termini tot peştele. Amestecă maioneza cu chutney.
Presară seminţele prăjite peste nuggets şi serveşte-le cu sosul picant şi felii de lămâie.
Pofta buna!