Bruschete
PrinteazaBruschete din: paine, calamari, rosii, vin, ghimbir, busuioc, usturoi, sare, piper.
- câteva felii de pâine toast
- 300 g calamari mici
- 200 g roşii
- 100 ml vin alb
- 20 g ghimbir ras
- 3-4 frunze busuioc
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1-2 linguri ulei, pentru sotat
Mod de preparare:
Speli şi cureţi calamarii şi îi tai rondele subţiri. Opăreşti roşiile, apoi le scufunzi în apă rece, le cureţi pieliţele şi le tai cubuleţe.
Incingi uleiul şi căleşti usturoiul întreg, apoi ghimbirul şi adaugi calamarii. Ţii 3 minute, torni vinul şi fierbi până când se evaporă alcoolul şi scade sosul format.
Potriveşti de sare şi piper, adaugi roşiile şi fierbi 2-3 minute, apoi presari busuiocul tăiat.
Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi tai triunghiuri sau ce forme vrei (cei mici vor fi încântaţi şi le vor mânca), le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptorul încins 5 minute.
Aşezi pe fiecare felie de pâine 1-2 linguriţe de amestec şi mai bagi puţin la cuptor atât cât să se încălzească. Le scoţi, presari pătrunjelul şi serveşti.
Pofta buna!