Tort de mere cu crema de zahar ars
PrinteazaTort de mere cu crema de zahar ars din: mere, oua, lapte, zahar, faina, scortisoara, visine, nuca, stafide, frisca.
- 10 mere
- 12 ouă
- 1 l lapte
- 20 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- scorţişoară
- 1 plic zahăr vanilat
- vişine, opţional
- miez de nucă
- stafide
- frişcă, pentru ornat
Mod de preparare:
Cureţi merele, le tai pe jumătate şi le feliezi. Le pui într-o cratiţă, peste ele presari 7 linguri cu zahăr şi dai vasul la cuptor 10 minute, apoi laşi să se răcească şi adaugi câteva vişine din compot şi scorţişoară.
Iei 7 ouă, separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă cu sare, iar gălbenuşurile le mixezi cu 7 linguri de zahăr. Amesteci cele două compoziţii şi adaugi laptele călduţ cu zahărul vanilat.
Torni peste mere, şi dai la cuptor 30 de minute.
Separat, prepari un pandişpan din 5 ouă, 6 linguri cu zahăr şi 5 linguri cu făină: întâi baţi spumă albuşurile cu zahăr, adaugi gălbenuşurile şi apoi făina.
Scoţi cratiţa cu cremă din cuptor, torni aluatul şi mai ţii 25-30 de minute.
Laşi să se răcorească şi răstorni tortul pe un platou mare, rotund, pe care îl ornezi cu frişcă, nucă şi stafide.
Pofta buna!