Tort de mere cu crema de zahar ars

Printeaza

Tort de mere cu crema de zahar ars din: mere, oua, lapte, zahar, faina, scortisoara, visine, nuca, stafide, frisca.

Ingrediente:Tort de mere cu crema de zahar ars

  • 10 mere
  • 12 ouă
  • 1 l lapte
  • 20 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat
  • vişine, opţional
  • miez de nucă
  • stafide
  • frişcă, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cureţi merele, le tai pe jumătate şi le feliezi. Le pui într-o cratiţă, peste ele presari 7 linguri cu zahăr şi dai vasul la cuptor 10 minute, apoi laşi să se răcească şi adaugi câteva vişine din compot şi scorţişoară.

Iei 7 ouă, separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă cu sare, iar gălbenuşurile le mixezi cu 7 linguri de zahăr. Amesteci cele două compoziţii şi adaugi laptele călduţ cu zahărul vanilat.

Torni peste mere, şi dai la cuptor 30 de minute.

Separat, prepari un pandişpan din 5 ouă, 6 linguri cu zahăr şi 5 linguri cu făină: întâi baţi spumă albuşurile cu zahăr, adaugi gălbenuşurile şi apoi făina.

Scoţi cratiţa cu cremă din cuptor, torni aluatul şi mai ţii 25-30 de minute.

Laşi să se răcorească şi răstorni tortul pe un platou mare, rotund, pe care îl ornezi cu frişcă, nucă şi stafide.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.