Supa orientala de legume si alune tocate
PrinteazaO reteta de supa cu ceapa, praz, chimen, ulei, cartofi albi, morcovi, alune tocate, sare, piper si o legatura de patrunjel.
- 1 ceapă
- 1 tulpină de praz
- 1 linguriţă chimen
- 2 linguri ulei
- 600 g cartofi albi, făinoşi
- 450 g morcovi
- 100 g alune tocate, nesărate
- 1 l supă
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Pregătiţi prazul şi tăiaţi-l inele. Căliţi-le câteva minute într-o tigaie, împreună cu chimenul, amestecând continuu. Curăţaţi cartofii şi morcovii, tăiaţi-i cuburi şi puneţi-i într-o oală.
Adăugaţi alunele tocate şi supa. Condimentaţi totul cu sare şi piper. Acoperiţi oala cu un capac şi fierbeţi 12-15 minute la foc mediu, până când cartofii sunt fierţi, iar supa începe să se îngroaşe.
Spălaţi şi curăţaţi pătrunjelul, tocaţi-l şi încorporaţi-l în supă. La final condimentaţi supa cu sare şi piper. Supa va fi şi mai aromată dacă folosiţi boabe de muştar.
Prăjiţi-le împreună cu chimenul până când nu mai „dansează” în tigaie. Abia atunci se adaugă legumele si se calesc impreuna in continuare.
Poftă bună!
Poftă bună!