Placinta cu carne si ciuperci

Printeaza

Placinta cu carne si ciuperci din: vrabioara, fina, ulei, costita, telina, esalote, ciuperci, cimbru, dafin, bere, supa, keychup, ou, foitaj.

Ingrediente:Placinta cu carne si ciuperci

  • 800 g vrăbioară, tăiată bucăţi
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costiţă, tocată
  • 4 codiţe de ţelină, tocate
  • 250 g eşalote mici, curăţate
  • 500 g ciuperci, tăiate felii
  • 6 crenguţe de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml bere
  • 200 ml supă limpede de vită
  • 2 linguri ketchup
  • 1 ou, bătut
  • 350 g foitaj

 

Mod de preparare:

Intr-un bol aşază carnea şi 1. presară făina; încinge uleiul într-un vas larg şi rumeneşte carnea uniform.

Adaugă costiţa şi rumeneşte-o, apoi aşaz-o pe un platou. Adaugă ţelină şi prăjeşte 1 min, apoi transferă pe platou.

Rumeneşte eşalotele şi ciupercile 5 min şi apoi pune în vas carnea, costiţa, felina. Adaugă condimentele, berea, supa şi apoi ketchup-ul şi acoperă. Lasă să fiarbă la foc mic A5 min, apoi lasă deoparte. Când s-a răcit, toarnă într-un vas adâncit de 2 litri rezistent la cuptor.

Incinge cuptorul la semnul 8/230°C. Indepărtează foaia de dafin şi crenguţele de cimbru. Unge marginea vasului cu ou, întinde foitajul în foaie şi acoperă vasul cu ea.

Presează marginea ca să se lipească şi taie excesul de aluat. Crestează în trei locuri, unge cu ou şi dă la cuptor 20-25 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.