Coaste fripte glazurate
PrinteazaCoaste fripte glazurate din: supa de vita, usturoi, condimente, coaste de purcelus, usturoi, ardei iute, ketchup, mustar, miere, otet, sos Worcestershire.
- 100 ml supă limpede de vită
- 4 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 lingură condiment pentru friptură
- 800 g coaste de purceluş de lapte
Pentru sos:
- 1 căţel de usturoi, zdrobit 16 ardei iute, tocat
- 5 linguri ketchup de roşii
- 1 linguriţă muştar dulce
- 3 linguri sos Worcestershire
- 3 linguri miere
- 2 linguri oţet de vin alb
Mod de preparare:
Intr-un vas larg combină supa, usturoiul, condimentul şi adaugă carnea. Unge uniform, într-un vas pe foc pune ingredientele pentru sos şi încălzeşte 7-8 minute până când se îngroaşă, apoi lasă deoparte.
Incinge un vas neaderent şi prăjeşte coastele 5 minute pe fiecare parte. Adaugă marinata rămasă şi continuă să ţii pe foc 2 minute, ca să se urgă uniform.
Dă coastele la gril 5 minute pe fiecare parte, ca să se încălzească uniform şi să se rumenească.
Serveşte cu sosul pregătit, cald, cartofi ţărăneşti rumeniţi la cuptor şi salată de varză albă cu morcov şi maioneză.
Pofta buna!