Salata de ardei copti cu usturoi
PrinteazaSalata de ardei copti cu usturoi din: ardei, usturoi, rosii, ulei, otet, sare, cimbru, patrunjel.
- 9 ardei graşi asortaţi
- 5-6 căţei de usturoi
- 2-3 roşii coapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 1 ardei iute
- sare
- cimbru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ardeii graşi se coc pe o plită foarte bine încinsă. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă 1/2 oră.
Pentru sosul de roşii şi usturoi: se căleşte usturoiul tocat în ulei de măsline. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi oţetul balsamic, iar la final cimbrul.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se dă salata la rece 30 minute.
Pofta buna!