Friptura de miel inabusita
PrinteazaFriptura de miel inabusita din: spata de miel, vin, condimente, rodie, menta, lamaie, cardamom, coriandru, chimen, boia, cuisoare, piper.
- 2 kg spată cu os de miel
- 300 ml vin alb sec
- 4 linguri amestec de condimente pentru fripturâ
- 100 g seminţe de rodie
- 3 linguri mentă tocată
- zeama de la 1 lămâie
Pentru marinat;
- 2 linguriţe seminţe de cardamom
- 2 linguri seminţe de coriandru
- 2 linguriţe seminţe de chimen
- 2 linguriţe boia
- 3 cuişoare şi 1 linguriţă piper
- coaja răzuită de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Zdrobeşte seminţele de cardamom într-un mojar, îndepărtează coaja. Adaugă condimentele rămase, pisează-le şi amestecă, apoi pune zeama de lămâie.
Crestează carnea şi presară amestecul. Aşază carnea într-un recipient din porţelan şi toarnă deasupra jumătate din vin. Acoperă vasul şi lasă-l la frigider peste noapte.
Incinge cuptorul la 2/130° C cu ventilator. Aşază carnea în tava de friptură, pune vinul rămas, acoperă tava şi dă la cuptor 4 ore şi 30 minute.
Serveşte friptura sfâşiată de pe os cu furculiţa, presară condimentele de friptură, seminţele de rodie şi menta şi stropeşte cu zeama de lămâie.
Pofta buna!