Friptura de miel inabusita

Printeaza

Friptura de miel inabusita din: spata de miel, vin, condimente, rodie, menta, lamaie, cardamom, coriandru, chimen, boia, cuisoare, piper.

Ingrediente:Friptura de miel inabusita

  • 2 kg spată cu os de miel
  • 300 ml vin alb sec
  • 4 linguri amestec de condimente pentru fripturâ
  • 100 g seminţe de rodie
  • 3 linguri mentă tocată
  • zeama de la 1 lămâie

Pentru marinat;

  • 2 linguriţe seminţe de cardamom
  • 2 linguri seminţe de coriandru
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 2 linguriţe boia
  • 3 cuişoare şi 1 linguriţă piper
  • coaja răzuită de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte seminţele de cardamom într-un mojar, îndepărtează coaja. Adaugă condimentele rămase, pisează-le şi amestecă, apoi pune zeama de lămâie.

Crestează carnea şi presară amestecul. Aşază carnea într-un recipient din porţelan şi toarnă deasupra jumătate din vin. Acoperă vasul şi lasă-l la frigider peste noapte.

Incinge cuptorul la 2/130° C cu ventilator. Aşază carnea în tava de friptură, pune vinul rămas, acoperă tava şi dă la cuptor 4 ore şi 30 minute.

Serveşte friptura sfâşiată de pe os cu furculiţa, presară condimentele de friptură, seminţele de rodie şi menta şi stropeşte cu zeama de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.