Supa crema de rosii cu smantana si arpagic
PrinteazaO retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper.
- o ceapă mică
- 3 linguri de unt
- un sfert de cană de făina
- o treime de cană de pastă de tomate
- un litru de zeamă de carne
- o treime de cană de frişcă
- peşte prăjit
- frunze de oregano
- busuioc
- rozmarin
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se toacă foarte mărunt şi se sotează într-o tigaie în care s-a topit puţin unt. Când s-a înmuiat ceapa se adaugă făina, amestecând încontinuu timp de două minute.
Se toarnă supa, iar când aceasta începe să clocotească se reduce focul şi se mai lasă încă 5 minute. Se pune pasta de tomate, se presară sare, piper, busuioc, rozmarin, oregano şi cimbru. Se amestecă şi se mai lasă pe foc alte cinci minute.
Se toarnă supa în boluri, iar în mijlocul fiecăruia se pune câte o lingură de smântână. După dorinţă, supa se poate decora cu bucăţele de carne de peşte prăjit, creveţi sau cubuleţe de carne de pui.
La sfârşit se presară arpagic zdrobit.
Poftă bună!