Paste cu carne de porc si salvie
PrinteazaO reteta de paste cu carne de porc, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, apa, sare, piper, ulei de floarea soarelui si frunze de salvie.
- un kilogram muşchi de porc
- 500 g macaroane
- 6 roşii
- o ceapă
- 5 căţei de usturoi
- 5 frunze de salvie
- 300 ml vin alb
- 500 ml apă
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Muşchiul de porc se spală, se taie felii potrivit de groase, se bat puţin cu ciocanul de şniţele şi se pun pe o farfurie. Se ung cu ulei, se condimentează, se presară busuiocul uscat şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă deasupra vinul amestecat cu apa, se adaugă două frunze de salvie tocate şi se introduc în cuptor. Când carnea este gata, se scoate din tavă, se aşază pe un platou şi se păstrează la cald.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei încins. Când au devenit aurii se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate măruţ, sare şi piper.
Se fierb la foc mediu până devin ca un sos, se adaugă salvie tocată şi se toarnă într-un castron.
Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece, se pun în farfurii, se aşază deasupra bucăţile de carne şi se toarnă sosul. Se servesc imediat, presărate cu salvie tocată.
Poftă bună!