File de caprioara in paine picanta
PrinteazaO reteta de file de caprioara in paine picanta cu, cartofi, cartofi rosii, unt, smantana, ciocolata, sos negru, piept de pui, oua, coniac, unt de arahide, sare si piper.
- 250 g file de căprioară
- 200 g aluat de pâine cu condimente
- 100 g cartofi
- 100 g cartofi roşii
- 50 g unt
- 50 g smântână
- 50 g ciocolată
- 100 g sos negru
- 75 g piept de pui
- două ouă
- 20 ml coniac
- unt de arahide
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileul de căprioară, se sărează şi se piperează. Se dau prin unt de arahide. Se lasă deoparte. Se amestecă carnea de pui cu un ou, 50 g smântână, sare, piper şi coniac până crema devine consistentă.
Se prepară un aluat de pâine cu scorţişoară, cuişoare şi anis, apoi se întinde cu un sucitor, iar deasupra se întinde o farsă din piept de pui care se condimentează cu sare şi piper, nucşoară, coniac.
Puneţi deasupra fileul de căprioară, rulaţi şi lăsaţi la cuptor pentru 20 minute la 75°C. Curăţaţi şi fierbeţi în apă sărată ambele feluri de cartofi. Preparaţi un piure cu unt şi smântână. îngroşaţi sosul negru, adăugaţi ciocolata, untul, sare şi piper.
Puneţi sosul de ciocolată pe marginea unei farfurii, iar piureul la mijloc. Tăiaţi fileul în lungul său şi puneţi-l peste piure.
Poftă bună!