Sote aromat de morcovi din: morcovi, sare, unt. Ingrediente: 500 g morcovi o lingură zahăr sare unt Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se taie felii şi se pun cu apă şi unt să fiarbă. In timp ce fierb se prepară un sos cu zahăr ars şi se toarnă peste ei. Se adaugă […]
Reteta zilei: Sote de morcovi caramelizati
PrinteazaSote de morcovi caramelizati din: morcovi, unt, zahar brun, otet, supa, apa, mustar dijon, patrunjel.
Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar.
Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.
Ingrediente:
- 450gr morcovi
- 2 linguri unt
- 1 lingura zahar brun
- 120ml otet
- 4 linguri supa sau apa
- 1 lingurita mustar dijon
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Curatati si spalati morcovii. Taiati fasii.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati morcovii si sotati 4-5 minute.
Presarati zaharul si mai gatiti 1 minut, amestecand usor.
Adaugati otetul, supa sau apa si aduceti la fierbere. Adaugati apoi mustarul si amestecati.
Acoperiti partial si gatiti 10-12 minute.
Scoateti capacul si mai gatiti pana se reduce lichidul.
Opriti focul, garnisiti cu patrunjel si serviti imediat.
Sote de morcovi caramelizati
Pofta buna!
poate iti place si:
Muschi de vita cu sote de morcovi
Muschi de vita cu sote de morcovi din: muschi de vita, morcov, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 g muşchi de vita 1 morcov mare 1 linguriţă cu unt sare pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi bucata de carne, uscaţi-o într-un prosop de in, împănaţi-o cu feliuţe de morcov. Aşezaţi carnea într-un vas emailat cu […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-sote-morcovi-caramelizati html