Reteta zilei: Tocanita de legume cu sos de ceapa

Printeaza

Tocanita de legume cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper, orez.

Ingrediente: 

  • 3 vinete, taiate cuburi
  • 200gr naut, inmuiat peste noapte in apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 cepe, tocate
  • 1/2 lingurita pudra de chimen
  • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 3 conserve de 400gr rosii tocate
  • sare si piper
  • orez fiert, pentru servire

Ingrediente sos ceapa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi
  • coriandru

Mod de preparare:

Puneti vinetele intr-o strecuratoare si presarati cu sare.

Pastrati deoparte 30 de minute. Spalati cu apa rece si uscati cu prosoape de hartie.

Scurgeti nautul si puneti intr-o cratita acoperit cu apa rece.

Aduceti la fierbere si fierbeti pentru 1-1 1/2 ore. Scurgeti.


Incalziti uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti cateva minute.

Adaugati condimentele si mai gatiti 1 minut.

Incorporati vinetele si gatiti 5 minute.

Adaugati rosiile si nautul si asezonati cu sare si piper.


Acoperiti cu un capac si gatiti 20 de minute.

Intr-o alta tigaie pregatiti ingredientele pentru servire.

Incalziti uleiul, adaugati ceapa si usturoil si rumeniti bine.


Serviti tocanita de legume pe pat de orez, garnisita cu sosul de ceapa.

Tocanita de legume cu sos de ceapa

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocanita de ceapa cu mamaliga

Tocanita de ceapa cu mamaliga din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 căţei usturoi 100 ml bulion 2 linguri faină 1 lingură pastă de ardei sare piper boia dulce frunze de pătrunjel verde ulei   Mod de preparare: Ceapa curăţată se mărunţeşte şi se adaugă […]

Tocanita de ceapa cu ciuperci

Tocanita de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, ardei, bulion, usturoi, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 500 g ceapă 200 g ciuperci Champignon 150 ml smântână de soia 100 ml bulion 1 ardei 2 căţei de usturoi ulei sare piper 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: Se curăţă, se spală legumele, ceapa […]

 

Tocanita cu ceapa si aripioare

Tocanita cu ceapa si aripioare din: aripioare, ceapa, apa, pasta de bulion, faina, marar, sare, gogonele, pepenasi, conopida. Ingrediente: 6-7 aripioare 6-7 cepe uscate 1 cană apă 2-3 linguri pastă de bulion 2 linguri făină 1 legătură mărar verde sare gogonele pepenaşi conopidă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, în care nu se lipeşte mâncarea, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.