Rulada cu sorici

Printeaza

Rulada cu sorici din: fleica, dovleac, ceapa, paine, zahar, vin, pere, scortisoara, salvie, sare, cimbru, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg fleică slabă
  • 1 kg dovleac
  • 100 g seminţe de dovleac
  • 2-3 cepe tocate
  • 2 linguri cu firimituri de pâine
  • 1 lingură cu zahăr brun
  • 15 ml vin roşu
  • 4 pere
  • 1 l vin alb
  • 400 ml apă
  • 300 g zahăr scorţişoară
  • sare de mare
  • salvie
  • cimbru
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare Rulada cu sorici:

Coace dovleacul feliat împreună cu seminţele. Curăţă şi pasează jumătate din dovleac, iar seminţele zdrobeşte-le într-un mojar.

Incinge o lingură cu ulei, adaugă zahărul brun, iar când s-a topit, adaugă ceapa. Toarnă vinul şi lasă să dea în două clocote.

Potriveşte gustul de sare şi piper.

Amestecă piureul de dovleac cu seminţele, ceapa caramelizată şi firimiturile.

Adaugă salvie şi cimbru, întinde fleica, unge-o cu piure, rulează şi leagă bine.

Pune-o într-o tavă unsă, toarnă un pahar cu vin îndoit cu apă şi dă la cuptor.

Pune la fiert restul de apă şi vin, zahărul, scorţişoara şi lasă să se îngroaşe ca un sirop.

Adaugă perele decojite şi fierbe-le 30 de minute. Scoate-le cu grijă.

Serveşte rulada cu felii de dovleac şi pere fierte în vin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.