Mancare cu ardei capia
PrinteazaO reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie, rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4 catei de usturoi.
- 800 g pulpa de porc
- 2-3 linguri ulei
- 3-4 ardei capia
- 2-3 cepe rosii
- un borcan rosii in bulion
- 4 lingurite paprika picant
- busuioc
- cimbru
- o lingurita zahar
- patrunjel verde
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se spala si se curata ceapa rosie si se taie solzisori. Se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei pana se inmoaie. Se spala carnea cubulete si se caleste impreuna cu ceapa. Carne se lasa pe foc pana capata o crusta.
Dupa ce s-a prajit, peste carne se pun rosiile in bulion si ardeii uscati curatati de samburi si se amesteca continuu sa nu se lipeasca. Toate celelalte ingrediente, cimbrul, zaharul si paprika se adauga spre sfarsit, ca sa isi pastreze aromele.
Mancarea se baga la cuptor sa se rumeneasca si cand este gata se serveste ornata cu verdeata si cu crutoane de paine.
Poftă bună!