Aperitiv cu seminte
PrinteazaAperitiv cu seminte din: masline, oua, branza, parmezan, ardei, jumari, bacon, patrunjel, ceapa, seminte.
- 100 g măsline
- 2 ouă
- 200 g brânză dulce de vaci
- 50 g parmezan
- câte 1 ardei gras verde şi roşu
- 100 g jumări de porc
- câteva feliuţe de bacon
- 1 ceapă roşie mică
- 1 legătură de pătrunjel verde (se păstrează 12 codiţe de pătrunjel verde)
- mix de seminţe pentru salată
- sare
- piper
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Se pregătesc două compoziţii. Pentru compoziţia din mijlocul globuleţului se toacă fin ceapa roşie, jumările şi baconul.
Se adaugă ouăle fierte şi se pasează cu puţin piper, apoi se omogenizează şi se pune la frigider.
Pentru a doua compoziţie, se toacă fin măslinele (se păstrează 6-7 pentru ornat), ardeiul gras verde şi pătrunjelul, se dă pe râzătoare parmezanul şi se amestecă cu brânza de vaci şi sare. Pasta se ţine la frigider 30 min.
Pe un platou acoperit cu crenguţe de mărar se fac biluţe din prima compoziţie, de mărimea unei nuci; se tăvălesc prin ardeiul roşu tocat mărunt.
Se adaugă un înveliş din compoziţia de brânză cu măsline. Se modelează bile şi se tăvălesc prin mixul de seminţe în care se adaugă şi coaja rasă de lămâie.
Se aşază pe platou şi se ornează să arate ca nişte globuleţe.
Pofta buna!