Lebervurst cu ghimbir
PrinteazaLebervurst cu ghimbir din: ficat, inima, splina, sare, ceapa, untura, piper, ienibahar, maghiran, zahar, ghimbir.
- 200 g ficat
- 1 inimă
- 1 splină de porc
- 50 g slănină
- sare
- 1-2 cepe
- 2 linguri de untură
- piper
- ienibahar
- măghiran
- 1/2 linguriţă zahăr brun
- 2 linguri ghimbir
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în apă rece cu sare, 200 g ficat, 1 inimă şi 1 splină de porc. Separat se fierb 50 g slănină. După ce s-au răcit, se trec de 2 ori prin maşina de tocat.
Se adaugă 1-2 cepe tocate şi călite în 2 linguri de untură, piper, ienibahar, măghiran, 1/2 linguriţă zahăr brun, 2 linguri ghimbir ras şi sare după gust.
Se spală intestinul gros cu mălai, se clăteşte cu apă cu oţet şi apoi cu apă rece. Se umple şi se leagă la capete. Se fierbe 30 minute, la foc mic.
Se pune la presat.
Se păstrează la rece.
Pofta buna!