File de somon cu sos de ananas
PrinteazaFile de somon cu sos de ananas din: file de somon, suc de ananas, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, fructe, piper.
- 2 fileuri de somon
- 1 cană suc de ananas
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1 cană fructe proaspete tăiate cubuleţe (ananas, mango, etc.)
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de ananas cu usturoiul, sosul de soia şi ghimbirul într-un bol.
Fileurile de somon se aşază într-un recipient, iar peste ele se adaugă sosul de ananas. Se lasă la rece pentru a se marina, timp de 1 oră.
Somonul se întoarce pe ambele părţi.
Se încălzeşte cuptorul la 200°C, se acoperă o tavă cu două folii de aluminiu şi se pune câte un file pe fiecare. Se stropeşte cu ulei de susan, se presară piper şi se pun fructele pe fiecare file.
Se înfăşoară folia în jurul peştelui, împăturind colţurile şi se dă la cuptor 10 minute, pe fiecare parte, până ce peştele este făcut.
Somonul se serveşte fierbinte.
Pofta buna!