Jambon traditional
PrinteazaJambon traditional din: jambon, zeama de varza, piper, dafin, usturoi.
Ingrediente:
- 2 l de zeama de varză
- cimbru
- boabe de piper
- dafin
- usturoi
- jambon
Mod de preparare Jambon traditional:
Se pun 2 l de zeama de varză într-o oală încăpătoare, cu 1 fir cimbru, 1 lingură boabe de piper negru, 2 frunze de dafin şi 1 căpăţână mare de usturoi, curăţat.
Dacă zeama de varză este prea sărată, se mai adaugă apă. Se aşază înăuntru 1 jambon afumat şi se fierbe 2 ore, la foc încet.
Când se desprinde de pe os, se scoate din zeamă, se pune într-o tavă şi se dă în cuptorul încins 20 min.
Dacă există posibilitatea, se zvântă jambonul la aer, timp de 2 zile.
Pofta buna!