Jambon traditional

Printeaza

Jambon traditional din: jambon, zeama de varza, piper, dafin, usturoi.

Ingrediente:

  • 2 l de zeama de varză
  • cimbru
  • boabe de piper
  • dafin
  • usturoi
  • jambon

 

Mod de preparare Jambon traditional:

Se pun 2 l de zeama de varză într-o oală încăpătoare, cu 1 fir cimbru, 1 lingură boabe de piper negru, 2 frunze de dafin şi 1 căpăţână mare de usturoi, curăţat.

Dacă zeama de varză este prea sărată, se mai adaugă apă. Se aşază înăuntru 1 jambon afumat şi se fierbe 2 ore, la foc încet.

Când se desprinde de pe os, se scoate din zeamă, se pune într-o tavă şi se dă în cuptorul încins 20 min.

Dacă există posibilitatea, se zvântă jambonul la aer, timp de 2 zile.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.