Muschi de porc condimentat
PrinteazaMuschi de porc condimentat din: apa, sare, muschi de porc, piper, boia, sos de soia.
- 900 ml apă
- 1 lingură sare
- 4-5 foi de dafin
- 1 lingură boabe de piper
- 1,5 kg muşchi de porc
- sos de soia
- boia
Mod de preparare:
Se face o saramură din 900 ml apă, 1 lingură sare, 4-5 foi de dafin şi 1 lingură boabe de piper. Se pune înăuntru 1,5 kg muşchi de porc tăiat fâşii.
Se lasă 24 de ore la rece, în frigider, apoi se scot bucăţile, se ung cu 1 plic de boia dulce amestecată cu 1 plic boia iute şi 2 linguri sos de soia.
Se lasă încă 16 ore la frigider, apoi se pun într-o tavă (acoperită cu folie de aluminiu) la cuptor, la foc mic, cca 45 minute. Urmează uscarea alte 24 de ore, la rece.
Timp de 4-5 ore se afumă cu lemn de fag, apoi 2 ore cu lemn de cireş.
Pofta buna!