Coaste caramelizate
PrinteazaCoaste caramelizate din: coaste de porc, zahar, sare, chili, vin, otet, miere.
- 1 kg coaste de porc
- 18 linguriţe zahăr brun
- 4 linguriţe sare
- 3 linguriţe chili pudră
- 3 linguriţe condimente (piper, ienibahar, cimbru etc)
- 350 ml vin alb
- 1 1/2 lingură oţet
- 1 1/2 lingură sos Worcestershire
- 1 1/2 lingură miere
Mod de preparare:
Se amestecă toate condimentele şi se freacă bine coastele cu acest amestec. Se pun într-o folie de aluminiu, cu partea cu carne în sus şi se dau la frigider 1 oră.
Se încinge cuptorul.
Se amestecă oţetul cu vinul, mierea şi sosul; se dau 1 minut la cuptorul cu microunde. Se desface un capăt al foliei şi se toarnă lichidul în interior.
Se pun coastele astfel împachetate într-o tavă şi se dau la cuptor 2 – 2 1/2 ore, la foc potrivit; nu se umblă la cuptor în această perioadă.
Se scoate tava din cuptor, se scurge sosul într-o crăticioară, se pune la foc mic, amestecând din când în când şi se lasă până se evaporă vinul şi se îngroaşă sosul.
Se desface folia, se ung coastele cu sos şi se mai pun puţin pe grill, să se caramelizeze.
Se servesc cu sosul rămas.
Pofta buna!