Crema de capuccino cu frisca si cacao

Printeaza

O reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar, smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat.

Ingrediente:Crema de capuccino cu frisca si cacao

  • 4 foi de gelatină albă
  • 1 baton de vanilie
  • 1/4 1 cafea tare (espresso)
  • 3 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 200 g smântână
  • pentru garnisit, frişcă
  • biscuiţi cu migdale (Amaretti)
  • cacao pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă re­ce. Batonul de vanilie, tăiat pe lung, se dă în clocot odată cu cafeaua. Se dă focul la mic şi se scoate batonul după ce dă în clocot.

Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi 6 linguri de cafea. Treptat, se ada­ugă cafeaua rămasă. Se bate amestecul în continuare şi se adaugă, treptat, în ameste­cul de cafea şi vanilie de pe foc, până se îngroaşă, fără a ajunge la fierbere.

Dacă dă să fiarbă, se ia imediat vasul de pe foc. Gelati­na înmuiată se picură în acest amestec, se lasă să se dizolve şi se amestecă bine. Cre­ma se pune în baie de apă rece.

Smântână se bate tare. Se pun în ceşti de capuccino şi se lasă în frigider cca 3 ore. Se serveşte cu biscuiţi Amaretti, frişcă bătută şi cacao pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.