Crema de capuccino cu frisca si cacao
PrinteazaO reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar, smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat.
- 4 foi de gelatină albă
- 1 baton de vanilie
- 1/4 1 cafea tare (espresso)
- 3 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 200 g smântână
- pentru garnisit, frişcă
- biscuiţi cu migdale (Amaretti)
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Batonul de vanilie, tăiat pe lung, se dă în clocot odată cu cafeaua. Se dă focul la mic şi se scoate batonul după ce dă în clocot.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi 6 linguri de cafea. Treptat, se adaugă cafeaua rămasă. Se bate amestecul în continuare şi se adaugă, treptat, în amestecul de cafea şi vanilie de pe foc, până se îngroaşă, fără a ajunge la fierbere.
Dacă dă să fiarbă, se ia imediat vasul de pe foc. Gelatina înmuiată se picură în acest amestec, se lasă să se dizolve şi se amestecă bine. Crema se pune în baie de apă rece.
Smântână se bate tare. Se pun în ceşti de capuccino şi se lasă în frigider cca 3 ore. Se serveşte cu biscuiţi Amaretti, frişcă bătută şi cacao pudră.
Poftă bună!