Galuste de mere cu spuma de vin rosu
PrinteazaO reteta de galuste de mere cu unt, zahar, scortisoara, sare, lamaie, piscoturi, oua, vin rosu, cuisoare, ulei si un baton de vanilie
- 130 g unt moale
- 160 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- o priza scortisoara
- o priza sare
- 4 mere
- 1 lamaie
- 100 g pesmeti
- 6 oua
- 80 g piscoturi
- 150 g vin rosu
- 2 bucati cuisoare
- un baton de vanilie
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
80 g de zahăr se freacă spumă cu untul moale şi zahărul vanilat. Se condimentează cu o priză de sare şi scorţişoara. Se curăţă merele, se scot sâmburii, se taie in cuburi foarte mici. Lămâia se taie în două, dintr-o jumătate se stoarce sucul şi se stropesc cu el merele.
Se macină pesmeţii şi se amestecă, împreună cu merele, în crema de unt. Compoziţia se pune la frigider pentru circa 30 de minute. Se sparg 2 oua, se fărâmiţează pişcoturile. Din compoziţia de mere se formează găluşte cât un ou.
Se trec prin ou şi apoi prin pesmetul de pişcot. Se repetă această operaţiune, pentru a face găluştele mai consistente. Se prăjesc apoi în baie de ulei, se depun pe hârtie de bucătărie absorbantă. Se dă in clocot vinul roşu, la care s-au adăugat: 80 g zahăr, anasonul stelat, cuişoarele şi batonul de vanilie, se lasă să se reducă puţin, se trece, prin sită, aşa cum se face şi vinul fiert.
Restul de 4 ouă se separă, gălbenuşul se bate spumă împreună cu vinui fiert, întâi în bain-marie, apoi şi în afară, se bate continuu, pentru a nu se tăia. Gâluştele se servesc împreună cu această spumă.
Poftă bună!