Sarmalute orientale

Printeaza

Sarmalute orientale din: foi de vita, carne de oaie, orez, ceapa, patrunjel, menta, condimente, rosii, lamaie, sare, supa de pui, ulei.

Ingrediente:Sarmalute orientale

  • 40-50 foi de viţă
  • 600 g carne tocată de oaie
  • 200 g bucăţi de carne de oaie cu os
  • 1 pahar orez
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mentă verde
  • mix de condimente orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper)
  • 8 roşii
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe sare
  • 2l supă de pui
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se opăresc frunzele de viţă şi se lasă la scurs. Se opăreşte orezul ales şi spălat şi se lasă 5 minute, să se umfle. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei încins, iar după ce devine transparentă, se adaugă orezul scurs şi 3 roşii decojite, tăiate cubuleţe.

Se călesc ingredientele până scad. După ce s-au răcit, se amestecă împreună cu verdeaţa fin tocată, carnea tocată, condimente şi sare după gust şi se formează sărmăluţele.

Se unge cu ulei o cratiţă antiaderen-tă, se aşază un strat de foi de viţă, un strat de rondele de roşii, apoi sărmăluţele, concentric, în mai multe straturi, iar în mijloc carne cu oase. Se acoperă cu rondele de roşii şi de lămâie, iar deasupra se pun din nou frunze de viţă.

Se toarnă supă şi apă cât să le acopere, se pune un capac mai mic, care să ţină sarmalele şi se fierb la foc mic, cca 50 min. Se servesc cu iaurt sau smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.