Macrou cu sos cald de hrean
PrinteazaMacrou cu sos cald de hrean din: macrou, usturoi, lamaie, sare, piper, vin, unt, faina, smantana, hrean, supa de legume, zahar.
- 2 macrouri mari
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare şi piper măcinat
- 150 ml vin alb sec
Pentru sos:
- 30 g unt
- 2 linguri făină
- 100 g smântână
- 2 linguri hrean ras
- 150 ml supă de legume
- 1 vârf de cuţit zahăr
- sare şi 1 praf de piper alb măcinat
Mod de preparare:
Se eviscerează peştii şi se elimină capul, după care se spală bine.
Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte.
Se amestecă într-un bol uleiul şi usturoiul, apoi se diluează maioneza cu zeamă de lămâie şi se adaugă puţină sare şi piper. Cu acest amestec se ung peştii la exterior şi în interior şi se aşază în tavă.
Se toarnă vinul diluat şi se coc peştii la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 25-30 de min., întor-cându-i la jumătatea timpului.
Pentru sos, se topeşte untul şi se presară făina, se amestecă energic şi se toarnă câte puţină supă de legume caldă. Când sosul a devenit omogen, se adaugă zahărul, smântână, sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă la foc mic, mai puţin de 1 minut. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă hreanul ras.
Se servesc peştii alături de sosul cald, adus în sosieră.
Pofta buna!