Chiftele condimentate
PrinteazaChiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine, boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 2 oua
- 3 cepe
- 3 felii de paine
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1 lingurita cu delikat
- 5 catei de usturoi
- 100 g pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Chiftele condimentate: Spală bine carnea de pui. Trece-o apoi prin maşina de tocat, împreună cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine. Adaugă ouăle pe rând, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat sau tocat.
Condimentează cu un praf de sare şi piper. Din această compoziţie, formează cu palmele umede chiftele şi pune-le la fiert în apă cu puţin delikat.
După ce au fiert, lasă-le să se răcorească puţin, apoi trece- le prin pesmet ame^ecat cu scorţişoară şi boia. Serveşte-le calde sau reci cu sos de roşii.
Poftă bună!