Prajitura cu lamaie, nuca de cocos si menta
PrinteazaO reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de lingurita de sare.
- 6 ouă
- 180 g zahăr tos
- 180 g făină
- două linguri de ulei
- un vârf de lingura de praf de copt
- 500 ml frişcă
- 10 g gelatină
- două lămâi
- două fire de mentă
- 50 g nucă de cocos
- un vârf de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un bol împreună cu zahărul tos, sarea şi se mixează până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul, se mixează două minute apoi se presară făina amestecată cu praful de copt.
Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Se coace la foc mediu 10-: minute, având grijă să ru ardă. Se scoate de pe hârtie, aşază pe un tocător, se lasă să răcească şi se procedează la el aluatul rămas.
Frişca mixată se amestei bine cu gelatina topită la bain mărie şi sucul de lămâie, se întinde pe foi şi se suprapun. Se presară nucă de cocos mentă tocată, se introduc la rece pentru minim o oră. O mica parte din nuca de cocos se poate adauga si in aluat.
Poftă bună!