Varza alsaciana
PrinteazaVarza alsaciana din: varza murata, costita afumata, slanina, cimbru, untura, morcov, ceapa, vin alb, coniac.
- 1 varză murată, tocată
- 200 g costiţă afumată
- 200 g slănină de casă cimbru
- 3 linguri untură
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pahar vin alb
- 1 păhărel coniac
Mod de preparare:
Se lasă varza o oră în apă rece, apoi se pune la fiert cu morcovul întreg, ceapa tocată, 1 ceaşcă apă caldă şi 3 linguri untură. Când s-a înmuiat varza, se adaugă costiţa şi slănina tăiate fâşii şi un pahar de vin.
Se acoperă vasul şi se mai lasă la foc 30 min. să mai scadă. Se adaugă 3 linguri coniac şi o crenguţă de cimbru. în total varza trebuie să fiarbă 2 ore.
Se serveşte fierbinte, cu ardei iute.
Pofta buna!