Galuste cu struguri si ciocolata
PrinteazaGaluste cu struguri si ciocolata din: cartofi, struguri, ciocolata, unt, pesmet, zahar, sare, scortisoara, faina.
- 1 kg cartofi
- 2 ouă
- 250 g boabe de struguri
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g unt
- 100 g pesmet
- 100 g zahăr sare
- scorţişoară
- 350 g făină
Mod de preparare:
Se aleg boabele de struguri cele mai mari şi se scot sâmburii, fără să se strice forma boabei. Se pun într-un vas 80 g ciocolată, se încălzeşte bine, dar fără a se topi.
Se trec boabele de struguri prin ciocolată şi se pun pe o folie, la frigider, să se întărească.
Se decojesc cartofii fierţi în coajă, se trec prin maşina de tocat; se înglobează ouăle, făina şi sare după gust. Se omogenizează totul, apoi coca obţinută se pune pe planşeta de lucru, presărată cu făină. Se taie bucăţi, din fiecare se întinde câte o foaie mai groasă, pe care se aşază câte o boabă de strugure. Se strânge coca rapid în jurul acestora şi se rotunjeşte.
Găluştele se scufundă într-o oală cu apă clocotită cu sare. Când urcă la suprafaţă se scot şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă peste ele pesmetul prăjit în unt, zahărul şi scorţişoara. Se tăvălesc găluştele şi se servesc calde, dar sunt bune şi reci.
Pofta buna!