Dovlecei umpluti aromati

Printeaza

Dovlecei umpluti aromati din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, coriandru, chimen, ulei, sare, piper, suc de rosii.

Ingrediente:Dovlecei umpluti aromati

  • 6 dovlecei
  • 300 g carne tocată
  • o ceapă
  • 6 linguri orez
  • o linguriţă coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen
  • ulei de măsline
  • sare si piper
  • 200 ml suc de roşii, pentru fiert

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curată de coajă şi se taie în două. Se golesc de miez. Carnea se amestecă cu orezul, ceapa mărunt tocată, sare, piper, coriandru şi chimen.

Se umplu dovleceii şi se aşază unul lângă altul în cratiţa unsă cu ulei. Se toarnă sucul de roşii, se completează cu apă, care să nu depăşească dovleceii, şi se fierb 30 de minute, cu capac.

Apoi, se lasă să se odihnească 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.