Dovlecei umpluti aromati
PrinteazaDovlecei umpluti aromati din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, coriandru, chimen, ulei, sare, piper, suc de rosii.
- 6 dovlecei
- 300 g carne tocată
- o ceapă
- 6 linguri orez
- o linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă chimen
- ulei de măsline
- sare si piper
- 200 ml suc de roşii, pentru fiert
Mod de preparare:
Dovleceii se curată de coajă şi se taie în două. Se golesc de miez. Carnea se amestecă cu orezul, ceapa mărunt tocată, sare, piper, coriandru şi chimen.
Se umplu dovleceii şi se aşază unul lângă altul în cratiţa unsă cu ulei. Se toarnă sucul de roşii, se completează cu apă, care să nu depăşească dovleceii, şi se fierb 30 de minute, cu capac.
Apoi, se lasă să se odihnească 20 de minute.
Pofta buna!